dilluns, 30 de gener del 2012

La videoconferència del Comenius

Ja està. Aquí tenim el video que recull alguns instants de la videoconferència que vàrem fer el 12 de gener, amb les altres escoles participants al projecte Comenius, per desitjar-nos molt bon any nou. La música que escoltareu és la que ens servia de fons per fer els murals. 


dilluns, 23 de gener del 2012

dilluns, 16 de gener del 2012

"El matí". Peer Gynt (Edvard Grieg)

L'any 1874, el músic noruec Edvard Grieg va composar la música per a l'obra teatral Peer Gynt, que havia escrit el també noruec Henrik Ibsen. El primer dels temes és "El matí".

Com podeu escoltar, hi ha una melodia que es va repetint, amb variacions instrumentals i de to. Aquesta és la melodia que nosaltres estem aprenent a tocar amb la flauta.

És un tema que ens va molt bé per començar a utilitzar la mà dreta. Hi apareixen les notes Mi, Re i Do. En canvi, no hi apareix el Fa, que amb la flauta barroca és la més difícil de tocar.



divendres, 13 de gener del 2012

L'aula de música: pa un barrío y pa un fregao

Aquesta setmana l'aula de música s'ha convertit en un plató improvisat per poder fer la videoconferència amb els nostres socis del projecte Comenius. Hem fet un mural on, al final, es podia llegir "Happy New Year", i ho hem fet mentre sonava la cançó "Stand by me". Aquí hi ha algunes imatges (i el vídeo de la cançó).






dimarts, 10 de gener del 2012

Treballant els compassos

Els nens i nenes de segon han estat combinant figures rítmiques per saber quantes n'hi caben en un compàs binari.

diumenge, 1 de gener del 2012